The right au pair for the right Family

Nye satser for danskundervisning for au pairer indføres senest fra den 1. juli 2019

 Date: 01.03.19

Staten hæver beløbet for danskundervisningen. En værtsfamilie skal betale et engangsbeløb på 17.300 kr mod de 5.380 kr, det hidtil har kostet at få en opholdstilladelse til en au pair. 

Lovforslaget, som Dansk Folkeparti står bag, blev vedtaget med stemmer fra Enhedslisten, Socialdemokratiet og SF den 28. februar 2019 (se https://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/dyrere-au-pair-ordning-vedtaget-borgmester-begraeder )

Loven træder mest sandsynligt i kraft den 1.juli 2019. Foreløbig har vi fået følgende information fra Styrelsen: hvis en au pair afleverer ansøgningen inden den 1. juli, vil ansøgningen blive behandlet med de nuværende satsene. 

Hvis en au pair vil bytte værtsfamilie, skal den nye familie ikke betale for hendes danskundervisning.

Vi i Energy Au Pair synes, at det er et skam, at mange kandidater fra ikke-EU lande ikke får mulighed til at deltage i programmet, da vi frygter med at flere værtsfamilier vil fravælge ordningen. 

Energy Au Pair vil nu satse mere på EU borgere som au pairer, da disse kan komme til familien uden at pålægges denne type ekstraomkostninger, selv om vi i praksis ser, at er antallet interesserede søgere bland EU-borgere er meget begrænset. 

Kontakt os snarest muligt for at finde den bedste løsning for jeres værtsfamilie.